WSJ: President, kes ei taha läbi rääkida (2)

, kolumnist ja toimetaja, WSJ
Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: Susan Walsh/ AP Photo/ Scanpix

See, et USA president Joe Biden on olnud riigis juhtivatel ametikohtadel tervelt viimased 50 aastat, on hästi teada. Vähem teatakse seda, et Biden on kogu selle aja tuliselt toetanud riigi võlakoorma ja riiklike kulutuste suurendamist. Kindlasti ei saa Biden selles, et USA võlakoorem ületab nüüdseks riigi sisemajanduse kogutoodangut, süüdistada oma eelkäijaid.

Rohkem kui 90% USA valitsuse võlakirjadest on antud välja peale 1973. aasta jaanuarit kui Biden sai senaatoriks. Ei ole kahtlustki selles, et kõigi nende kümnendite jooksul, mis Biden on veetnud kongressis ja Valges Majas, on ta tingimusteta toetanud föderaalkulutuste suurendamist.

Kas oskate nimetada kedagi, kes vastutaks rohkem kui praegune president Joe Biden selle eest, et USA riigi tohutu võlakoorem ripub raske veskikivina ameeriklaste järeltulijate kaelas? Bideni presidentuuri teeneks on olnud nii riiklike kulutuste massiline tõstmine ajal kui pandeemia oli juba läbi kui ka hiljutine ettepanek kustutada tasumata õppelaenud. See selgitab, miks Bidenil on nüüd vaja tõsta võlalage.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles