WSJ: USA hoiatab pankureid: Vene oligarhid üritavad vara ärikinnisvarasse peita

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
USA FinCEN hoiatab, et Kremliga seotud venelased üritavad oma raha sanktsioonidest mööda hiilimiseks tõenäoliselt ärikinnisvarasse paigutada.
USA FinCEN hoiatab, et Kremliga seotud venelased üritavad oma raha sanktsioonidest mööda hiilimiseks tõenäoliselt ärikinnisvarasse paigutada. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

USA rahandusministeeriumi finantskuritegude vastu võitlemise osakond FinCEN kutsus sel nädalal USA panku üles valvsusele Vene oligarhide suhtes, kes võivad majandussanktsioonidest möödahiilimiseks üritada omandada USAs ärikinnisvara.

Kremliga lähedalt seotud oligarhid on huvitatud USA ärikinnisvarast, sest selles sektoris kasutatakse sageli keerulisi rahastamisskeeme ja läbipaistmatuid omandistruktuure, mis võimaldab neil hiilida mööda neile USAs kehtestatud majandussanktsioonidest, ütles FinCEN kolmapäeval.

Kuna FinCEN täidab USA rahapesu andmebüroo ja rahapesuga võitlemise järelevalveasutuse ülesandeid, on USA finantsasutused kohustatud teavitama seda mis tahes kahtlase tehingu korral. FinCENi dokumentidele pääsevad juurde ka finantskuritegusid uurivad õiguskaitseametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles