WSJ: Hästi teenivad mehed veedavad tööl üha vähem aega

, ajakirjanik, WSJ
Copy
Kõige rohkem oma tööaega vähendanud just noored ja suurt tulu teenivad mehed, nn yuppied, kelle tööd on varem iseloomustanud pikad ületunnid.
Kõige rohkem oma tööaega vähendanud just noored ja suurt tulu teenivad mehed, nn yuppied, kelle tööd on varem iseloomustanud pikad ületunnid. Foto: Matheus Ferrero /Unsplash

Tööhooliku mõiste on ajalukku kadumas ja tööl veedetud aeg vähenenud 2019. aastast alates, näitab USAs tehtud värske uuring. Kõige rohkem on oma tööaega vähendanud just noored ja suurt tulu teenivad mehed, pintsaklipslased, kelle tööd on varem iseloomustanud pikad ületunnid.

2022. aastal töötasid 10 protsenti kõrgeimat tulu teenivad mehed USAs keskmiselt 77 tundi vähem kui sama suure tulu teenijad 2019. aastal, näitab St. Louise Washingtoni Ülikooli majandusteaduskonna analüüsitud statistika. See tähendab nädalas 1,5 tundi vähem tööd ja 3 protsenti vähem tööaega. Kolme aastaga on kõrgemat palka teenivate naiste tööaeg vähenenud 29 tundi, mis võrdub umbes 30 minutiga nädalas, s.t protsendi jagu.

Kõrget tulu teenivad mehed vanuses 25 kuni 39 aastat, keda varem kirjeldati kui tööhoolikuid, on vähendanud oma tööaega enda initsiatiivil, ütleb uuringu kaasautor, majandusprofessor Yongseok Shin. See rühm on traditsiooniliselt teinud pikemaid tööpäevi kui keskmine töötaja USAs ja ka kõrgeimat tulu teenivad naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles