WSJ: Kuidas üks õhupall Washingtoni müüdimulli lõhkus

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Mulli lõhkemine Lõuna-Carolina ranniku lähistel 4. veebruaril 2023.
Mulli lõhkemine Lõuna-Carolina ranniku lähistel 4. veebruaril 2023. Foto: RANDALL HILL/REUTERS

Ühendriikide ja Hiina kõnelused välisminister Antony Blinkeni osalusel, mis õhupalli tõttu edasi lükkusid, oleks mõlemale poolele marjaks ära kulunud. Seda põhjustel, mida on rõhutanud paljud: et leevendada pingeid ja vähendada sõjalise vastasseisu riski, mida kumbki valitsus ei taha.

Kui keegi imestas, miks ma Pentagoni ufojuttudele neli kolumni pühendasin, siis justnimelt seetõttu. Nimelt hakkas selguma, et föderaalsed julgeolekuagentuurid kasutasid ufosid millegi varjamiseks, mida meie ei tohtinud näha. See miski, nagu alates mullusest maikuust tasapisi tilkuma on hakanud, oli Hiina luure USA õhuruumis. Juba kümme aastat, ehk enamgi, on arvatavasti Hiinale kuulunud droone USA kaitsepolügoonide kohal kohatud vaat et igapäevaselt. Nüüd kuuleme me ka korduvatest õhupallivisiitidest.

Vastupidiselt sellele, mida valitsusametnikud täna The New York Timesile väidavad, polnud need ülesklopitud ufojutud sugugi spontaanne avalik arusaamatus. Lugege Reasoni, New Yorkeri ja NYT enda uuringuid. Pärige aru blogipidajatest akadeemikutelt, kes tulnukakülastuste hüpoteesi väärtustamast ei väsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles