WSJ: Kavandamisel on Ukraina rahu tippkohtumine ilma Venemaata (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (pahemal) ja tema Prantsuse ametivend Emmanuel Macron G7 kohtumise kuluaarides Hiroshimas 20. mail 2023.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (pahemal) ja tema Prantsuse ametivend Emmanuel Macron G7 kohtumise kuluaarides Hiroshimas 20. mail 2023. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP

Ukraina ja tema liitlased plaanivad mastaapset maailmaliidrite koosviibimist, et koguda toetust Kiievi tingimustele sõja lõpetamiseks. Venemaad ei kutsuta.

Tippkohtumise plaanid on veel küll varajases järgus, kuid otsustavalt olevat pardal Euroopa riigid Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni juhtimisel, kes katsuvad lobistada kohale Venemaa pooldajaid ning neid, kes sõjas poolt valida pole soovinud.

«Meil on vaja ühtset kava, vastutustundliku tsiviliseeritud maailma kava, kes tõesti tahavad elada rahus,» ütles WSJ reporterile Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kantseleiülem Andri Jermak. Jermaki sõnutsi pole otseläbirääkimised Venemaaga võimalikud, kuni nende väed viibivad Ukraina aladel. Ta toonitas, et oma territoriaalse terviklikkusega Ukraina kompromissidele ei lähe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles