WSJ: Lääneriigid ei tohi Ukrainas vääratada, hoiatab Briti välisminister

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Suurbritannia välisminister James Cleverly juhatamas ÜRO Julgeolekunõukogu koosolekut New Yorgis 17. juulil 2023. USA visiidi käigus leidis minister aega vestluseks The Wall Street Journaliga.
Suurbritannia välisminister James Cleverly juhatamas ÜRO Julgeolekunõukogu koosolekut New Yorgis 17. juulil 2023. USA visiidi käigus leidis minister aega vestluseks The Wall Street Journaliga. Foto: JUSTIN LANE/EPA

Suurbritannia välisminister James Cleverly ütles The Wall Street Journalile, et Venemaa taganemine ÜRO heakskiidetud teraviljaleppest näitab meile, miks tuleb Moskva sõjas alistada: vastasel korral saab maailmamajandus veelgi hirmsamini räsida ning kõige rängemalt kannatavad kõige vaesemad.

«Meil tuleb mõista, et kui me selle asja käest laseme, kui me [Venemaa presidendil Vladimir] Putinil võita laseme, siis see meie praegune majandusvalu kahvatub selle kõrval,» rääkis Cleverly.

Cleverly sõnutsi tabab teraviljapakti lagunemisest tulenev globaalsete viljahindade esialgne tõus «kõige rängemalt kõige vaesemaid inimesi – ning see on märk sellest, mismoodi käitumist me Venemaa poolt oodata võime, kui me oma tõotustega Ukrainale lõpuni ei lähe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles