WSJ: Elektriautod ja kuumalained

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
USA president Joe Biden proovib 14. septembril 2022 Põhja-Ameerika automessil täiselektrilist luksusmaasturit Cadillac Lyriq
USA president Joe Biden proovib 14. septembril 2022 Põhja-Ameerika automessil täiselektrilist luksusmaasturit Cadillac Lyriq Foto: rawpixel.com / The White House Biden-Harris

Kas viimast uudist olete kuulnud? Elektriautode müüki pidurdab klientide läbisõiduärevus. Selsamal põhjusel peavad autotootjad nüüd piirduma pirakate elektriautode vorpimisega, mille hiiglaslikud akud tühistavad  heitmete piiramise eesmärgi täielikult.

Läbisõiduärevus teeb tarbijatele muret tõesti, seda näitavad ka küsitlused. Aga meie elektriautopoliitika untsuminek – võiks isegi öelda, et hullumeelsus – on mõõtmatult sügavam.

Kui eesmärk oleks heitmeid kärpida, kehtestaks maailm süsinikumaksu. Mismoodi meile siis elektriautosid antaks? Mitte Teslasid, vaid hübriide – nagu Toyota Prius. «Kärutäis haruldasi muldmetalle ja liitiumi paneb liikuma ühe [akuga elektriauto] või üle 90 hübriidi. Aga nojah, poliitikutele ei paista see koitvat,» kirjutas mulle äsja üks automüüja Californiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles