WSJ: Londoni luurejuhi sõnutsi on Vladimir Putin pandud alandavasse olukorda (4)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: AFP/SCANPIX

Briti salaluure juht ütles, et Venemaa president Vladimir Putin on siseringis ilmnevate mõrade tõttu surve all ning tema vägedel on vähe šansse Ukrainas taas hoogu sisse saada.

MI6 nime all tuntud agentuuri direktor Richard Moore ütles Prahas Suurbritannia suursaatkonnas peetud kõnes, et armuandmine Wagneri juhile Jevgeni Prigožinile pärast marssi Moskva peale oli Vene liidrile «alandav» – humiliating. Moore ütles, et Prigožin paistab viibivat vabaduses tänaseni ning Putinit ümbritsevas eliidis on «sügavad mõrad». Wagneri operatsioonid Aafrikas paistavad kestvat tänaseni, kuid Ukrainas rühmitus enam ei tegutse, ütles ta.

Moore väljendas lootust, et Ukraina haarab jämeda otsa enda kätte, kuna «praegu paistab Vene vägedel olevat vähe väljavaateid hoog uuesti sisse võtta». Ta toonitas, et viimase kuuga on Ukraina võtnud tagasi rohkem maad, kui Venemaa läinud aastaga vallutada suutis, ning pani lääneliitlastele tungivalt südamele relvastada Ukrainat seni kuni vaja. Ukraina vasturünnak edeneb aeglaselt seetõttu, et nad katsuvad hoida hukkunute arvu madalal, lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles