WSJ: Hollywoodi stuudiod avalikustasid oma uusima pakkumise streikivatele stsenaristidele

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Stsenaristide streik kestab juba neljandat kuud. Fotol streikijad 18.augustil Manhattanil  Warner Bros., Discovery ja Netflixi kontorite ees.
Stsenaristide streik kestab juba neljandat kuud. Fotol streikijad 18.augustil Manhattanil Warner Bros., Discovery ja Netflixi kontorite ees. Foto: Mary Altaffer/ AP/ Scanpix

Hollywoodi filmi- ja telestuudiote ning voogedastusteenuste pakkujate ühendus tegi teisipäeva õhtul uue pakkumise streikivatele stsenaristidele, avalikustades viimaks oma tingimused lootuses veenda Ameerika tele- ja filmistsenaristide ametiühingut WGA streiki lõpetama.

Stuudiote pakkumises on tööstaaži minimaalne garanteeritud pikkus, loova tehisintellekti kasutamise piiramine, palkade ja autoritasude suurendamine ning kvartaalne aruandlus voogesitatavate saadete vaatajatundide kohta.

Pakkumine avalikustati pärast teisipäeva õhtul toimunud vahetut kohtumist stuudiojuhtide ja WGA juhtkonna vahel. Streik on kestnud peaaegu neli kuud ja kui kiiresti kokkuleppele ei jõuta, lükkuvad 2023.–2024. aasta telehooaeg ja paljud suurte stuudiote planeeritavad filmid tõenäoliselt edasi või tõmmatakse neile lõplikult kriips peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles