WSJ: Iisraeli ihaldatud sihtmärk on Hamasi tabamatu komandör, Külaline

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Inimesed kannavad Mohammed Deifi portreed meeleavaldusel Läänekaldal aastal 2014.
Inimesed kannavad Mohammed Deifi portreed meeleavaldusel Läänekaldal aastal 2014. Foto: MAMOUN WAZWAZ/APA IMAGES/ZUMA PRESS/WSJ

Viimase paari aastakümne jooksul on Iisrael katsunud Mohammed Deifi mõrvata mitu korda. Sandistanud teda rünnakutes, tapnud ta naise ja beebi. Läinud laupäeval vastas Hamasi sõjatiiva liider ühe raevukama hoobiga, mille palestiinlased Iisraelile iial andnud on.

Izz ad-Din al-Qassami Brigaadide rünnakute jõhkrus – mida Deif juhib – on šokeerinud isegi karastunud iisraellasi. Võitlejad niitsid muusikafestivalil pillerkaaritajaid, saatsid Gaza piiril teise ilma terveid kogukondi ning võtsid pantvangi nii lapsi kui vanureid.

Nagu selgus, on amatöörlikust Qassamist Deifi juhtimisel kujunenud võimas löögijõud, mis võib Gaza sektori maismaainvasiooni kavandavale Iisraelile hirmsat vastupanu osutada. Nüüd ähvardab Qassam hukata pantvangid, kui Iisraeli armee ei hoiata enne löögi andmist tsiviilelanikke – karm moraalne dilemma Iisraelile, kes peab otsustama, kui agressiivselt tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles