WSJ: Hamasi pantvangide «tilgutamise» strateegia tagamaa

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Tel Avivi ülikooli auditooriumisse on pandud enam kui tuhande Hamasi rünnaku käigus tapetud, kaduma läinud või pantvangi viidud inimese pildid.
Tel Avivi ülikooli auditooriumisse on pandud enam kui tuhande Hamasi rünnaku käigus tapetud, kaduma läinud või pantvangi viidud inimese pildid. Foto: Getty Images

Neil päevil kahekaupa neli pantvangi vabaks lastes on Hamas käinud välja oma trumpkaardi Iisraeli invasiooni edasilükkamiseks ja järeleandmiste väljapigistamiseks, ütlesid ametnikud ja analüütikud – mängides ühtlasi surve intensiivistumisele läbirääkimiste korraldamiseks kõigi vangide pärast.

Kolmapäeval ütles Hamas vahendajatele, et on valmis vabastama suurema grupi Gazas hoitavast enam kui 200 pantvangist, kuid rõhutas veelgi jõulisemalt oma nõudmist lubada sektorisse stabiilne humanitaarabi, sh kütusevoog, ütlesid kõnelustega kursis olevad ametnikud. Ühtlasi nõuab Hamas õhulöökide ohjeldamist.

«Esiteks on see poos, teiseks soov läbirääkimisi käimas hoida,» ütles Tariq Kenney-Shawa mõttekoja al-Shabaka California kontorist. «Niiviisi natukesehaaval pantvange vabastades võidab Hamas aega ja viilib vähemaks seda algset rahvusvahelist toetust, mida Iisrael koges.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles