WSJ: Hamasi teise etapi eesmärk (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Inimesed Gazas Tel al-Hawa linnaosas 30. oktoobril 2023.
Inimesed Gazas Tel al-Hawa linnaosas 30. oktoobril 2023. Foto: MOHAMMED SABER/EPA

«Ma tahan lihtsalt maailmale meelde tuletada, et palestiina emad armastavad oma lapsi täpselt sama palju, kui iga teine ema maailmas,» ütles läinud nädalal CNNi eetris Jordaania kuninganna Rania. «See on lihtsalt uskumatu, et nad millestki sellisest läbi peavad minema. Ja samavõrra, ma usun, on kõik inimesed Lähis-Idas, kaasa arvatud Jordaanias, lihtsalt šokeeritud ja pettunud selles, kuidas maailm sellele meie ees avanevale katastroofile reageerib. Paari viimase nädala jooksul oleme me näinud, saate aru, karjuvat kaksikmoraali. … Kas meile tahetakse öelda, et on vale tappa pere, terve pere püssiga, aga neid surnuks pommitada on okei?»

Ühtäkki on jutud Hamasi lihunikutööst Iisraeli vanaemade ja beebide kallal andnud teed kaadritele Iisraeli kaitseväe poolt tapetud Palestiina lastest. Ja seega küsib kuninganna Rania: kas palestiina elud pole mitte sama kallihinnalised, kui iisraeli elud?

Muidugi on. Kuid keskendumine üksnes surmajuhtudele – arvestamata sellega, kuidas ja miks inimesi tapeti – taandab selle sõja masendavale fotode ja arvude PR-madinale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles