WSJ: USA miljardär kiidab antisemiitlikku sotsiaalmeediapostitust: see on tõesti nii (10)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik
Copy
Tesla ning Space xi juht Elon Musk on sattunud juudikogukondade kriitika alla, sest sotsiaalmeediavõrgustikus X kõlavad üha sagendamini antisemiitlikud väljaütlemised.
Tesla ning Space xi juht Elon Musk on sattunud juudikogukondade kriitika alla, sest sotsiaalmeediavõrgustikus X kõlavad üha sagendamini antisemiitlikud väljaütlemised. Foto: Kirsty Wigglesworth/ Scanpix

Elon Muski süüdistatakse antisemitismi propageerimises platvormil X (varem Twitter) seoses sellega, et Musk nõustus platvormil avaldatud postitusega, milles öeldi, et juudid vihkavad dialektiliselt valge nahavärviga inimesi.

Nimelt vastas miljardärist X Corp. omanik kolmapäeval ühe platvormi kasutaja postitusele, milles toetati antisemiitlikku vandenõuteooriat, kirjutades oma postituses: «Sa ütlesid välja tegeliku tõe.»

Hiljem Musk pehmendas oma postituses öeldut, nõustudes teise kasutajaga, kes kirjutas, et on ebaõiglane öelda, et juudikogukonnad «edendavad dialektilist vihkamist valge nahavärviga inimeste vastu». «See ei laiene kõigile juudi kogukondadele,» kirjutas Musk, «aga see ei piirdu ainult ADL-iga.» Musk viitas sellega juutide eeskosteorganisatsioonile Anti-Defamation League.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles