WSJ: Kas USA on sõjaks valmis? (2)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Ukraina sõdur Starlinki taldrikuga Lada juures Donetski oblastis 27. veebruaril 2023.
Ukraina sõdur Starlinki taldrikuga Lada juures Donetski oblastis 27. veebruaril 2023. Foto: LISI NIESNER/REUTERS

Ukraina armee kasutab nii vanamoelisi kahureid kui ka poeletilt pärit droone, granaat konksuga küljes ja Starlinki interneti juhitud. Hamasi terroristid sõitsid nii tsikli kui tiibvarjuga. Iisrael rakendab keerukat raketitõrjet, kuid sulgeb tunneleid vahupommiga – umbes nagu Makroflex.

Kas USA on selliseks sõjaks valmis? Uurisin asja Tom Cottoni käest, kes teenis rühmajuhina Iraagis ning nüüd istub Senati relvajõudude komisjonis. «Ma pole praeguseni veendunud, et kaitseministeerium kiire kohanemise nimel piisavalt pingutab,» ütles ta ja lisas, et praegused sõjad on paljastanud Pentagoni «rabeduse, puuduliku elastsuse. Ja selle juured on juba Clintoni ajastus, kui [koosseisu] koomale tõmbama hakati».

«Erinevates sõdades on eri liiki relvi vaja,» ütles senaator. «Piisab pilgust kolmele konfliktile või koldele. Ukrainas käib raske mehhaniseeritud maasõda, Hamasiga intensiivsed linnalahingud. Ja Taiwanis, kui asi niikaugele peaks minema, tuleks valdavalt merekonflikt. Hamasil pole tanke, seega Javeline Iisrael ei vaja.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles