WSJ: Zelenskõi andis korralduse ehitada ulatuslikud kaitseliinid (1)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) peab 30. novembril Kupjanski lähistel komandöridega nõu.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) peab 30. novembril Kupjanski lähistel komandöridega nõu. Foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT / EPA

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis korralduse ehitada Vene vägede tagasihoidmiseks ulatuslikud kindlustused, andes märku rõhuasetuse pöördumisest kaitsele pärast seda, kui kuudepikkuse vastupealetungi edu jäi vaid vaevumärgatavaks.

Zelenskõi läinud neljapäeval edastatud videosõnum on seni selgeim ametlik mööndus, et Ukrainal seisab ees karm talv, mille jooksul tuleb hoida oma allesjäänud alasid – ning et selle viiendiku tagasivõtmiseks, mida Venemaa okupeerib, ei saa esialgu midagi suuremat ette võtta. Vastupidi: sõja lähenedes oma kolmandale aastale peab Ukraina talvekülmade hakul keskenduma kaitsele, samal ajal kui Venemaa surub idas ja kirdes järjepidevalt peale.

Zelenskõi tegi oma avalduse päev pärast ringreisi riigi kirde- ja kaguosas, kus kohtus komandöride ja sõduritega. Samuti sooritas ta ringkäigu koolides, mis Vene pommitamiste ohu tõttu tegutsevad maa-alustes pommivarjendites ja metroojaamades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles