WSJ: Aasta võitjad on Putin, Musk ja USA majandus

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, toimetaja ja kolumnist, WSJ
Copy
Elon Musk kergitamas klaasi Itaalia erakonna Fratelli d'Italia noorsooüritusel Roomas 16. detsembril 2023.
Elon Musk kergitamas klaasi Itaalia erakonna Fratelli d'Italia noorsooüritusel Roomas 16. detsembril 2023. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Lõppeva aasta kohta kaalukaid asju öelda, on vaat et sama riskantne kui eelseisvat ennustada. Järgmise aasta katastroofid teevad eelmise edu tihti tümaks. Ron DeSantis, Kevin McCarthy, Hunter Biden, Silicon Valley panga aktsionärid... Küsige neilt, kuidas tänavused pühad mulluste kõrval tunduvad.

Kuna kolumnisti amet on provotseerida, esitan alljärgnevalt loetelu minu suurimatest võitjatest aastal 2023 – eriliselt siis veel kord rõhutades, et tulevasi saavutusi see ära ei määra. Ameerika poliitika jätan ma välja, sest ees on potentsiaalselt pöördelised valimised, pole mõtet avaldada arvamust aasta kohta, mille järgmine vältimatult varjutab.

Vladimir Putini geopoliitiliseks võidumeheks kuulutamine mind rõõmsaks ei tee. Ukraina sõda külvab oma kannatusi edasi, aga aastatagusega kõrvutades on tema positsioon mõõtmatult tugevam. Kiievi paljureklaamitud vastupealetung kiilus kinni, Euroopa tahe on tuhmumas ja Ameerika tugi vangub. Süütu ja auväärse WSJ reporteri on Putin vangi võtnud ning kindlasti kaupleb ta tema vastu vabaks mõne kaabaka. Kogu maailmale on ta demonstreerinud strateegilise kannatlikkuse julma eelist, mille annab autokraatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles