WSJ: Ukraina võib olla sunnitud vaherahu vastu võtma (18)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) uurimas sõjakaarti koos Kupjanski taktikalise üksuse komandöri Oleksandr Lutsenko (vasakul) ja maaväe ülema Oleksandr Sõrskõiga 30. novembril 2023 Harkivi oblastis Kupjanskis.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) uurimas sõjakaarti koos Kupjanski taktikalise üksuse komandöri Oleksandr Lutsenko (vasakul) ja maaväe ülema Oleksandr Sõrskõiga 30. novembril 2023 Harkivi oblastis Kupjanskis. Foto: Pool / Ukrainian Presidentia / ZUMAPRESS.com

Sõna «kriis» kasutatakse küll üleliia, kuid Ukrainat 2024. aasta hakul kirjeldab ta korrektselt.

Washington Posti hiljutise ülevaate põhjal on rindevägedel lõppemas laskemoon. Suurtükimürske antakse normi järgi, mistõttu on Ukraina sunnitud tühistama rünnakuplaane ning praeguste positsioonide hoidmine satub küsimärgi alla. Ühe ukrainlaste pataljoni pressiohvitser ütles äsja, et alates suvest on nad laskemoonanappuse tõttu pidanud piirama tulistamist 90 protsenti. «Puudus on meil kõigest,» ütles sõjamees ühest teisest üksusest ja lisas, et kaaslased on küll kõrgesti motiveeritud, kuid ainult motivatsiooni peal sõda ei võida. Ta kardab, et varsti tuleb neil taanduda.

Lisaks Ukraina raskustele on kõikuma löönud nende liitlased. Kongress läks pühadepuhkusele USA Ukraina-abi patiseisu lahendamata. Ungari venemeelne liider vetostas Euroopa Liidu 52 miljardi dollari paketi ettepaneku. Kui need ummikud peatselt ei lahene, võivad lõppeda Ukraina võimalused hoida käimas sõjategevust, majandust ja oma valitsuse põhifunktsioone.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles