WSJ: Aplaus? Euroopa taipas, et Hiina on probleem (9)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Hiina president Xi Jinping ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen tippkohtumisel Pekingis 7. detsembril 2023.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Hiina president Xi Jinping ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen tippkohtumisel Pekingis 7. detsembril 2023. Foto: Huang Jingwen / ZUMAPRESS.com

Lõpuks ometi jõudis Euroopale kohale, et tal on probleem Hiinaga. See on progress, aga nüüd peaks ruttu mõtlema, mida peale hakata.

Selle loo sünnitas Euroopa Liidu läinudnädalane majandusjulgeoleku ettepanekute tulv. Nimepidi Hiinat ei mainita, aga mõte on selge. Kiusatus oleks skeptiliselt muiata, aga seiskem sellele vastu.

Fookus on kaubandusel ja investeeringutel. Euroopa Komisjon tahab juurutada harmoneeritud mehhanismi, millega sõelutaks julgeoleku huvides läbi liikmesriikidesse tehtavad investeeringud. Samuti käivad Brüsselis arutelud, kuidas kontrollida väljaminevaid investeeringuid, et maandada tundlike tehnoloogiate edasiandmise riske.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles