WSJ: Zelenskõi ja Zalužnõi hõõrumine kurvastab Läänt, rindemehi (3)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi poseerimas piltnikule Dnipros 27. juulil 2023.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (vasakul) ja relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi poseerimas piltnikule Dnipros 27. juulil 2023. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / via REUTERS

Lääne ametnikud ja Ukraina sõdurid hoiatavad, et süvenevad pinged president Volodõmõr Zelenskõi ja tema tippkindrali vahel võivad takistada sõjapingutust Venemaa vastu.

Vastuolud lahvatasid lõppeval nädalal avalikkuse ette ning Ukraina poliitilistes ringkondades ja meedias spekuleeriti, et Zelenskõi kavatseb relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi vallandada. Esmaspäeval ütles Zelenskõi pressiesindaja, et kindralit ei ole postilt kõrvaldatud. Samal ajal postitas Zalužnõi sotsiaalmeediasse selfi endast ja abilistest identsete vormisviitritega. WSJ kolmapäevastele kommentaarisoovidele ei reageerinud kumbki.

Lääne ametnikud ütlesid, et meeste omavaheline läbisaamine võib olla pöördumatult tuksis ning Zalužnõi vallandamine millalgi seega vältimatu. Pärast suvise vastupealetungi luhtumist on sellised pinged viimane asi, mida Ukraina vajaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles