WSJ: Putin on WSJ reporteri vangivahetuseks valmis

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) annab intervjuud USA ajakirjanikule Tucker Carlsonile Moskvas 6. veebruaril 2024.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) annab intervjuud USA ajakirjanikule Tucker Carlsonile Moskvas 6. veebruaril 2024. Foto: SPUTNIK / VIA REUTERS

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnutsi saab WSJ reporter Evan Gershkovich tõenäoliselt vangivahetuse korras kodumaale tagasi. Ajaraamistikku Putin siiski välja ei käinud ning kinnitas, et Gershkovich tabati Venemaal spionaažikatselt.

Gershkovich on olnud vahi all alates 2023. aasta märtsist. Süüdistuse spionaažis on kategooriliselt tagasi lükanud tema ise, WSJ ja USA valitsus. Kahetunnise intervjuu käigus endise Fox Newsi saatejuhi Tucker Carlsoniga ütles Putin, et vangivahetus on USA ja Venemaa vahel arutusel. Varem on seesugused kõnelused vangivahetustega ka päädinud ning Putin ütles, et tõenäoliselt kroonib edu kõnelusi ka seekord. Ta lisas: «Aga meil tuleb jõuda kokkuleppele.»

Putin ei öelnud, keda Kreml konkreetselt Gershkovichi või teiste Venemaal kinnipeetavate USA kodanike vastu nõuab. Kuid ta viitas selgelt Vene agendile Vadim Krassikovile, kes kannab Saksamaal eluaegset vanglakaristust tšetšeeni emigrandi surnuks tulistamise eest 2019. aastal Berliinis. Nimepidi Putin Krassikovi ei nimetanud, kuid tunnustas teda kui Vene patriooti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles