WSJ: USA esindajatekoja luurejuht hoiatas tõsise ohu eest rahvuslikule julgeolekule

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Venemaa president Vladimir Putin kirjutamas sõnumit külalisteraamatusse Vostotšnõi kosmodroomis 12. aprillil 2022.
Venemaa president Vladimir Putin kirjutamas sõnumit külalisteraamatusse Vostotšnõi kosmodroomis 12. aprillil 2022. Foto: Evgeny Biyatov / AP

USA esindajatekoja luurekomisjoni esimees vabariiklane Mike Turner hoiatas avalikult tõsise ohu eest rahvuslikule julgeolekule, laskumata üksikasjadesse. Turner palus president Bidenil kustutada kõnealuse info salastatus, et võimaldada avalik arutelu ohule reageerimise võimaluste üle. Sellega külvas kongresmen kolleegide sekka segadust ajal, mil arutati vastuolulise nuhkimisprogrammi pikendamise küsimust.

Oma tavatu teadaande raames selgitas Turner, et see salastatud luureinfo oli antud ülevaatamiseks kõikidele Kongressi liikmetele.

Info on ülimalt tundlik ning puudutab Venemaal arendamisel olevat kosmoses kasutatavat tuumarelva, millega saaks sihtida satelliite, rääkisid kursis olevad isikud. Üks allikatest ütles, et küsimus on küll tõsine, kuid teatud väljavalitud seadusandjad olid sellega kursis juba mitu nädalat ning tegemist polevat pakilise ohuga, millest peaks alarmeerima Ameerika avalikkust või liitlasriike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles