WSJ: Keegi ei taha Ukraina võitu (2)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumas USA asepresidendi Kamala Harrisega (pole pildil) Müncheni julgeolekukonverentsil 17. veebruaril 2024.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumas USA asepresidendi Kamala Harrisega (pole pildil) Müncheni julgeolekukonverentsil 17. veebruaril 2024. Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP

Praegu valitseva narratiivi järgi on Joe Biden ja Donald Trump Ukraina asjus vastandid. President pooldab senati eelnõu, kus Kiievile sisaldub umbkaudu 60 miljardit dollarit, enamjaolt militaarabiks. Endine president ründab seda ning tema mõju tõttu esindajatekoja vabariiklaste üle tõrgub spiiker Mike Johnson eelnõu hääletusele panemast.

Kuid strateegilisest argumendist vaikimises on need kaks kui üks. Ning seetõttu võideldakse sõjapaketi üle peamiselt Ukrainaga mitteseotud asjade alusel, nagu USA lõunapiiri kriis. Samal ajal kõlavad demokraadid pistrike ja vabariiklased tuvidena ning USA poliitiline strateegia laguneb laiali.

Küsimuses, mida me oma liitude ja lepete eest vastu saame, on Trump alati skeptiline olnud. Enamust ta taolise mõtteviisi taha ehk ei saa, küll aga on Vabariiklik Partei seeläbi halvatud. Enne Trumpi areenile astumist kritiseerisid vabariiklased Barack Obamat, kuna too ei ulatanud Ukrainale enesekaitseks surmarelvi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles