WSJ: Suurim sanktsioonide kogum pole suutnud Venemaa sõjamasinat peatada

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu pärgade asetamise tseremoonial tundmatu sõduri hauale Moskvas 23. veebruaril 2024.
Venemaa president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu pärgade asetamise tseremoonial tundmatu sõduri hauale Moskvas 23. veebruaril 2024. Foto: ALEXANDER KAZAKOV /AFP

Ukraina sõja algusest on kulunud kaks aastat ning Lääne sanktsioonid on kukkunud läbi oma kõige tähtsama ülesandega – peatada Kremli sõjamasin.

Lääne ametnikud ja eksperdid räägivad, et alates veebruarist 2022 vallandatud sanktsioonid Venemaa finantside, majanduse, sõjanduse ja energia pihta on kahjustanud sealset majanduselu ja relvatootmise võimalusi ning tekitavad Kremlile eelseisvatel aastatel tõsiseid raskusi. Aga nad tunnistavad, et piirangute mõju on oodatust aeglasema toimega.

Sel nädalal kehtestavad lääneriigid Venemaale sanktsioone veelgi. Esimest korda võtab Euroopa Liit neil päevil sihikule Mandri-Hiina firmad, ütlesid ametnikud – nihe jõulisema lähenemise poole pärast katseid veenda Pekingit sanktsioone mitte õõnestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles