WSJ: Kuidas AI-kiipide turu muutused superstaari Nvidia tulevikku suunavad

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Nõudlus Nvidia tehisaru süsteemide õpetamiseks kasutatavate kiipide järele peaks prognooside kohaselt olema ka edaspidi kõrge.
Nõudlus Nvidia tehisaru süsteemide õpetamiseks kasutatavate kiipide järele peaks prognooside kohaselt olema ka edaspidi kõrge. Foto: JUSTIN SULLIVAN / Getty Images via AFP / Scanpix

Tehisintellektikiipide turg, millest seni on suurimat kasu lõiganud Nvidia, on juba sisenemas uude faasi, mis on palju suurem, aga kus on ka suurem konkurents.

Nvidia jõudis 2 triljoni dollari ettevõtteks ennekõike tänu kiipidele, mis on hädavajalikud tehisintellektil põhinevate mudelite väljaõpetamiseks, mis on äärmiselt keeruline ja suurt arvutusvõimsust nõudev tööprotsess. Tänu tehnoloogia ja tööstuse kiirele arengule on nüüd Nvidia ees avanenud veelgi helgem tulevikuväljavaade – toota kiipe, mis hakkavad neidsamu AI-mudeleid pärast nende treenimist jooksutama, et toota teksti ja pilte üha rohkematele ettevõtetele ja inimestele, kes reaalselt kasutavad tehisintellektil põhinevaid tööriistu.

See uus turusegment sobib hästi Nvidia juba niigi eduka tooteportfelliga. Ettevõtte finantsjuht Colette Kress ütles hiljuti, et möödunud aastal (ettevõtte müügitulu moodustas siis 47 miljardit dollarit), oli üle 40 protsendi Nvidia andmekeskuse ärist seotud AI-süsteemide opereerimisega, mitte treenimisega. See suhtarv räägib selget keelt sellest, et turul on toimumas suured muutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles