WSJ: 2022. aastast pärit dokument paljastab Putini julmad rahutingimused (6)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ei ole loobunud oma maksimumeesmärkidest, mis hõlmavad Ukraina režiimi kukutamist ja võimu vahetust Kremli näpunäidete järgi, hoiatavad lääneriikide ametnikud.
Venemaa president Vladimir Putin ei ole loobunud oma maksimumeesmärkidest, mis hõlmavad Ukraina režiimi kukutamist ja võimu vahetust Kremli näpunäidete järgi, hoiatavad lääneriikide ametnikud. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / AP / SCANPIX

2022. aastal varsti pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse koostatud rahulepingu mustand näitab, et Venemaa soovis Ukrainat riigina kastreerida.

Venemaa president Vladimir Putin on viimastel nädalatel vihjanud avalikult, et kuna Vene vägede surve Ukrainale kasvab, on Kreml valmis arutama sõja lõpetamist, kuid seda ainult Moskva tingimustel.

Venemaa rahutingimustest annab aimu Venemaa ja Ukraina läbirääkijate 2022. aasta aprillis, st umbes kuus nädalat pärast kallaletungi, koostatud rahulepingu mustand. Lääne ametnikud ja analüütikud ütlevad, et Venemaa eesmärgid ei ole pärast kaks aastat kestnud lahinguid eriti muutunud: Venemaa tahab Ukrainat riigina kastreerida ja jätta alles Venemaa sõjalise agressiooni võimalus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles