WSJ: Macroni radikaalne Venemaa-nihe tekitas Euroopas veelahkme (2)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, ajakirjanik, WSJ
Copy
Tõsiseltvõetav Prantsusmaa meedia näitab, et president Macroni avangut Ukraina teemal võetakse väga tõsiselt – kui käsk tuleb, lähevad väed Ukrainasse.
Tõsiseltvõetav Prantsusmaa meedia näitab, et president Macroni avangut Ukraina teemal võetakse väga tõsiselt – kui käsk tuleb, lähevad väed Ukrainasse. Foto: LUDOVIC MARIN / via REUTERS

Omal ajal Vene presidendi Vladimir Putiniga läbi rääkida soovinud Prantsuse ametivend Emmanuel Macron on astunud areenile kui läänemaailma sõjakaimaid poliitikuid, surudes Euroopale potentsiaalselt peale otsustushetke ajal, mil USA abipakett Kongressis paigal tammub.

Irdudes teiste lääneliidrite rivistusest, keeldus Macron äsja välistamast Lääne sõjasaabaste astumist Ukraina pinnale, ehmatades isegi Ukrainale lähedal paiknevaid NATO-liitlasi, kes ammust ajast karmimat Kremli-poliitikat taotlenud on. Läinud nädalal ütles Macron Prantsuse parlamendiliikmetele, et Euroopa ei tohiks seada endale Ukrainat Venemaa vastu toetades piiranguid.

«Macron sunnib peale arutelu, mis oli [nagunii] vältimatu – võib-olla paari nädala või kuu pärast,» ütles jaanuaris Moldova välisministri postilt tagasi astunud Nicu Popescu. «Ta vajutas praegu gaasipedaali, et mobiliseerida abi sellises ajagraafikus, millest rindejoonel kasu oleks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles