WSJ: Trumpil on Ukraina jaoks plaan. Sama, mis Bidenil

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist, WSJ
Copy
Donald Trump (vasakul) ja president Joe Biden kombineeritud kujul.
Donald Trump (vasakul) ja president Joe Biden kombineeritud kujul. Foto: TANNEN MAURY / AFP

Nagu napp enamus ameeriklasi ja suur enamus arvamusavaldajaid, pole minagi rahul, et kamp vabariiklastest kongresmene Ukraina-abi lõpetada tahab. Aga USA on kaheparteiline, poliitiliselt vastanduv süsteem. Pealesunnitud üksmeelt siin pole. Nagu niuhti ei lähe läbi miski (48 demokraati hääletas Kongressis Obamacare'i vastu).

Presidente on meil üks korraga ning Ukraina-meelne on Joe Biden olnud vaid võrreldes mässuliste vabariiklastega. Soovitud relvi on ta järjekindlalt tagasi hoidnud, otsekui võiks Vladimir Putin globaalse enesetapu sooritada, kui piiritagune sõda pahasti läheb. (Kas USA haaras Iraagis tuumarelva järele?)

Kindlasti – nagu ma varem kirjutanud olen – võinuks Biden varajastel sõjapäevadel ettevõtlikum olla, kui Putin läbikukkumisest nõutu oli ega pidanud veel meeletuid kulutusi ja tuhandeid surmasid õigustama. Kuid Bideni poliitika on olnud kahtlaselt kohmakas ning julgeolekunõunik Jake Sullivanile paistab olevat antud korraldus hoida selle sõjaga Ameerika valijate ees madalat profiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles