WSJ: USA tippkindralite sõnutsi ei tähenda edusammud Ukrainas Venemaale läbimurret

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
NATO liitlasvägede ülemjuhataja Euroopas kindral Christopher Cavoli Brüsselis pressikonverentsil.
NATO liitlasvägede ülemjuhataja Euroopas kindral Christopher Cavoli Brüsselis pressikonverentsil. Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA

Ameerika sõjaväejuhtide hinnangul ei ole Venemaal Ukraina kirdeosas avatud uuel rindel läbi murdmiseks piisavalt sõdureid, kuid nad venitavad Kiievi vägesid õhemaks ning tekitavad sinna omaenda piiri ette puhvrit.

Viimastel päevadel on Vene väed liikunud omaenda aladelt edasi Ukraina territooriumile Harkivi lähistel – mistõttu on hakatud kartma, et Ukraina suuruselt teine linn on ohus.

Nii USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Charles Brown kui NATO liitlasvägede ülemjuhataja Euroopas kindral Christopher Cavoli avaldasid arvamust, et kuigi nad näevad Moskva vägesid mõnevõrra edenemas, paistab pingutuse eesmärk olevat pigem Venemaa territooriumi kaitsmine ning Ukraina üksuste mujalt ära meelitamine kui suurrünnak Harkivile.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles