Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Hää põhjus hääletada Trumpi poolt

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Endine USA president ja vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump lahkumas Trump Towerist New Yorgis 31. mail 2024.
Endine USA president ja vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump lahkumas Trump Towerist New Yorgis 31. mail 2024. Foto: KENA BETANCUR / AFP

Bideni justiitsministeerium proovib pokri pista presidendi peamist poliitilist rivaali. Muu hulgas väidetavate õigusrikkumiste eest, milles nende oma eriuurija ka Bidenit ennast süüdi usub olevat. (Aga vastutusele võtta ei taha, kuna avastas uurimise käigus, et president pole vaimselt piisavalt pädev.) Mis aga Donald Trumpi kongi torkamisse puutub, on asjad Bideni õnneks ja vabariigi õnnetuseks sedaviisi, et sõbralikud demokraadid New Yorgis tegid ropu töö ise ära.

Kogu see komejant Manhattani kohtumajas oli otsekui õpikunäide, kuidas süüalune õigustest ilma jätta. Lahkelt lubas kohtunik Juan Merchan vandemeestele valeväiteid korrutada. Aplalt kuulati ära asjasse mittepuutuv ja endist presidenti võimalikult vastikuks maaliv tunnistus. Rääkimata sellest, et kostja suhtes ilmselgelt erapoolik prokurör kõnealuse kaasusega üldse letti lasti. Ja otsekui olnuks sellest veel vähe, ei võimaldatud Trumpile isegi luksust ette teada, milles täpsemalt teda süüdistama hakatakse.

Lugeja Fred LaSor reageeris kohtuotsusele nii:

Tagasi üles