WSJ: Kaalulangetusravimite mõju vallandas hoopis uue buumi

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Naine New Yorgis Rent The Runway kaupluses riideid valimas. Rõivaste rendifirma kinnitusel ei ole sellist väiksemate suurusnumbrite võidukäiku viimase 15 aasta jooksul toimunud.
Naine New Yorgis Rent The Runway kaupluses riideid valimas. Rõivaste rendifirma kinnitusel ei ole sellist väiksemate suurusnumbrite võidukäiku viimase 15 aasta jooksul toimunud. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / Scanpix

USA rõivatootjad seisavad suure väljakutse ees: ameeriklased salenevad ja vajavad väiksemaid rõivaid. «Me ei ole midagi sellist enne näinud,» ütlevad tootjad ja jaeketid.

Kaalulangetusravimite edu on pidu rõivatootjate ja -müüjate õuel. Ozempic ja teised salenemisravimid, mis on aidanud paljudel ameeriklastel märkimisväärselt langetada oma kehakaalu, on juba vähendanud nõudlust dieettoidu järele ja sundinud toidutootjaid muutma oma plaane, sest ameeriklased söövad nüüd vähem.

Veel üks sektor, mis peab nüüd tegema oma äriplaanides korrektiive, on kergetööstus, kuna miljonid salenenud ameeriklased nõuavad uusi, väiksemaid riideid.

Copy
Tagasi üles