Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Joe Bideni salarelv Trumpi vastu

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
John Vincent koos abikaasa Annette Vincentiga veedavad pensionipõlve Sturgeon Bays. Ta on suurema osa oma elust andud hääle vabariiklastele, kuid Donald Trump on pannud ta meelt muutma.
John Vincent koos abikaasa Annette Vincentiga veedavad pensionipõlve Sturgeon Bays. Ta on suurema osa oma elust andud hääle vabariiklastele, kuid Donald Trump on pannud ta meelt muutma. Foto: Caleb Alvarado / The Wall Street Journal

Alates 2000. aastast on pensionäridest ameeriklased toetanud rohkem vabariiklasi kui demokraate. Värsked küsitlused näitavad, et seekordsed presidendivalimised võivad tuua selles osas pöörde.

Eakad valijad, kes on pikka aega olnud vabariiklaste jaoks väga lojaalne valijarühm, võivad selle aasta presidendivalimistel saada kaalukeeleks ja aidata president Bidenil saavutada veel üks võit Donald Trumpi üle.

Oluline on see, et 65-aastased ja vanemad ameeriklased on märkimisväärselt kõrgema valimisaktiivsusega kui nooremad valijad. See teeb nendest olulise valijagrupi ja vanus pole nende jaoks määrav tegur, sest valik on 81-aastase demokraat Bideni või 78-aastase vabariiklase Trumpi vahel. Seda, et valimised saavad olema pingelised, on näha Wisconsini osariigi Doori maakonnas. See on poolsaar, kuhu on viimase kümne aasta jooksul, aga eriti alates koroonaepideemiast, asunud elama palju pensionäre ja muud eakamat rahvast.

Tagasi üles