Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Venemaa salastas fabritseeritud süüdistusega üle aasta vanglas hoitud USA ajakirjaniku kohtupidamise

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
The Wall Street Journali ajakirjanikku Evan Gershkovichit on Moskvas Lefortovo vanglas kinni hoitud üle aasta. Fotol on Gershkovich 23. aprillil 2024 Moskva kohtus.
The Wall Street Journali ajakirjanikku Evan Gershkovichit on Moskvas Lefortovo vanglas kinni hoitud üle aasta. Fotol on Gershkovich 23. aprillil 2024 Moskva kohtus. Foto: TATYANA MAKEYEVA / REUTERS / Scanpix

Venemaa kohus teatas, et kohtuistung Venemaal üle aasta kinni peetud The Wall Street Journali ajakirjaniku Evan Gershkovichi juhtumis tuleb kinnine ning et esimene istung ringkonnakohtus peetakse 26. juunil, vahendas Venemaa riigimeedia.

Venemaa prokuratuuri kinnitusel süüdistatakse ajakirjanikuna Venemaale akrediteeritud 32-aastast USA kodanikku spionaažis. Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB pidas Gershkovichi kinni eelmise aasta märtsis.

USA ametivõimud on nimetanud Gershkovichi Vene võimude poolt kinnipidamist alusetuks ja on pingutanud selle nimel, et saavutada tema vabastamine. Nii Gershkovich ise, tema tööandja The Wall Street Journal kui ka USA valitsus eitavad jõuliselt Vene võimude poolt ajakirjaniku vastu esitatud süüdistusi.

Tagasi üles