WSJ: Kas sina usaldaks seda Davosi onu? (3)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
, kolumnist ja toimetaja, WSJ
Copy
Klaus Schwabi siluett Maailma Majandusfoorumi eelsel pressikonverentsil Davosis 14. jaanuaril 2024.
Klaus Schwabi siluett Maailma Majandusfoorumi eelsel pressikonverentsil Davosis 14. jaanuaril 2024. Foto: DENIS BALIBOUSE / REUTERS

Tohoh. Kõrgelt kiidetud ja tublilt tasustatud mittetulundusliku organisatsiooni liider, kes käsib äridel mitte keskenduda aktsionäride vajadustele, ei pruugi olla teab mis kena ülemus. Tõele au andes võib ta kohelda oma alluvaid hullemini, kui ärid tema arvates oma omanikke ja kliente kohtlema peaksid.

Mäletatavasti on Klaus Schwab Maailma Majandusfoorumi (WEF) asutaja, kes Šveitsis Davosi vallas maailmakuulsat iga-aastast üritust peab. Vahetevahel kirjeldatakse seda sündmust kui globaalse kapitalismi kokkutulekut. Konkreetsemalt on see poliitikute ja aktivistide iga-aastane võimalus veenda Ameerika tegevjuhte mitte olema kapitalistid.

Härra Schwabi leivanumber on läbi aastate sama. Ta ütleb tegevjuhtidele, et inimesed on kaotanud usalduse selliste suurte institutsioonide vastu nagu nende omad. Seejärel ütleb ta neile, et usalduse taastamiseks tuleb unustada aktsionäride huvid ning teenida hoopis «asjaosalisi» nagu tema, kes ei pruugi olla ettevõtetes osalised, kuid kannavad endas tugevaid kliima- ja mitmekesisuse alaseid veendumusi.

Tagasi üles