Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Kes juhib USA valitsust? (3)

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Hunter Biden koos abikaasa Melissaga ja Joe Biden abikaasa Jilliga saabumas 1. juulil 2024 Valgesse Majja nädalavahetuselt Camp Davidis.
Hunter Biden koos abikaasa Melissaga ja Joe Biden abikaasa Jilliga saabumas 1. juulil 2024 Valgesse Majja nädalavahetuselt Camp Davidis. Foto: Jacquelyn Martin / AP

Ovaalkabineti kirjutuslaua tagant soovis president Joe Biden rahvale viimaks ka seletada, miks ta teisele katsele siiski ei lähe. Nagu me poleks teadnud... Samas ei pruugi me siiani aimata, kui kaua tema asjad juba halvasti olid – ega lõpuni mõista, kuivõrd kariderohkeks võivad kujuneda kuus eelseisvat kuud, kui ta ametisse jääb.

Ja oht ei seisne vaid selles, et juhtimisvaakumit täidavad anonüümsed ja mittevalitud sooelukad. Sest tegemist võib olla iseäranis valelike isenditega, arvestades kuivõrd kestvalt ja järjekindlalt nad avalikkust veenda üritasid, et Biden on traks ja terane. Läinud pühapäeval tõid WSJ ajakirjanikud välja murettekitavaid hetki juba tema esimesest presidendiaastast ja igast järgnevast. Kirjeldades sinna kõrvale, kuidas Valge Maja kaader konstantselt eitas asju, mida nüüdseks teavad kõik.

Kas kaadril õnnestus varjata reaalsust isegi demokraatidest kongresmenide eest? Lugegem:

Tagasi üles