Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Mark Zuckerbergi sõnutsi oli Valge Maja Covidi-surve Facebookile viga ja rohkem selliseid katseid ei lubata

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg jaanuaris 2024 USA Senati justiitskomisjoni ees ütlusi andmas.
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg jaanuaris 2024 USA Senati justiitskomisjoni ees ütlusi andmas. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Meta Platformsi tegevjuht Mark Zuckerberg ütles, et Bideni administratsioon poleks tohtinud survestada Facebooki tsenseerima aastal 2021 Covidi-pandeemiaga seotud sisu ning tõotas, et edaspidi lükkavad nad igasugused sellised katsed tagasi.

Oma kirjas esindajatekoja justiitskomisjoni vabariiklasest esimehele Jim Jordanile puudutas Zuckerberg mitmeid vastuolulisi teemasid ning tunnistas muu hulgas, et Bideni administratsiooni kõrged ametnikud – kellest mõni töötas Valges Majas – «survestasid meie tiime kuude kaupa ja korduvalt tsenseerima teatud Covid-19ga seonduvat sisu, kaasa arvatud huumorit ja satiiri, ning olid meie tiimide peale väga ärritunud, kui me eri meelt olime».

Tol ajal oli Facebooki avalikult teadustatud eesmärk tõugata miljoneid inimesi Covid-19 vaktsiinide suunas. Oma kirjas kongresmenile jättis Zuckerberg selgitamata, kas ta oli selle eesmärgi asjus meelt muutnud või tunnetas lihtsalt, et Bideni administratsioon läks liiga kaugele. WSJ kirjutas Facebooki ja Valge Maja sõnelustest Covidi-sisu üle juba 2023. aasta suvel.

Tagasi üles