Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Ajaloo õppetunnid: mis juhtub presidendivalimiste ajal aktsiaturgudel

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Investorid, kes üritavad positsioneerida oma portfelle tänavuste presidendi- ja kongressivalimiste potentsiaalsete tulemuste järgi, saavad ammutada strateegilist tarkust ajaloolistest mustritest.
Investorid, kes üritavad positsioneerida oma portfelle tänavuste presidendi- ja kongressivalimiste potentsiaalsete tulemuste järgi, saavad ammutada strateegilist tarkust ajaloolistest mustritest. Foto: Wikimedia Commons / Kaptan Ravi Thakkar

Valimisaastad võivad olla investorite jaoks keerukad. Poliitilised eelistused, emotsioonid, küsitlused – kõik see kokku võib teha prognoosimisest paraja sasipuntra.

Mida siis teha?

Investorid, kes üritavad positsioneerida oma portfelli tänavuste presidendi- ja kongressivalimiste potentsiaalsete tulemuste järgi, võivad ammutada strateegilist tarkust ajaloolistest mustritest. Näiteks: kuigi aktsiad tavatsevad minna üles sõltumata sellest, milline partei Valges Majas valitseb – Trumpi ajal tõusis Dow Jonesi tööstuskeskmine 57 protsenti ning on president Bideni päevil praeguse seisuga paranenud 30 protsenti –, kalduvad nad üldiselt tõusma rohkem demokraatlike administratsioonide ajal. Kui aga arvestada ka sellega, kes kontrollib Kongressi, siis mustrid muutuvad.

Tagasi üles