Päevatoimetaja:
Urho Meister

WSJ: Trump teravdab retoorikat, et immigratsioon valimiste tulipunktis hoida

Artikli sisu pärineb partnerväljaandest The Wall Street Journal.
Copy
Donald Trump kõnelemas USA-Mehhiko piiril Arizonas Sierra Vistas 22. augustil 2024.
Donald Trump kõnelemas USA-Mehhiko piiril Arizonas Sierra Vistas 22. augustil 2024. Foto: REBECCA NOBLE / Getty Images via AFP

Oma valimiskampaania lõpunädalatel kirjutavad Donald Trump ja J. D. Vance terve trobikonna Ameerika hädasid immigrantide kontole ning loodavad niiviisi võita valijaid, kes on vihased illegaalsete piiriületuste vohamise pärast president Bideni ja asepresident Kamala Harrise ametiajal.

USA lõunapiiri kindlustamist on vabariiklaste ekspresidendist kandidaat oma südameasjaks pidanud pikemat aega, kuid nüüd tõmbab ta sisserände ja rahva probleemide vahele rohkem paralleele kui kunagi varem ning esitleb end ainsa lahendusvõimelise poliitikuna. Koos oma kampaaniakaaslase senaator Vance'iga Ohiost on nad süüdistanud migrante lenduläinud eluasemehindades, kõrges töötusmääras, nakkushaigustes, kallinevad autokindlustuses, ebaturvalistes elamistingimustes ning lemmikloomade kadumises.

«Nad hävitavad meie riigi alustalad,» ütles Trump läinud reede õhtul Michiganis ning lubas käivitada valituks osutudes suurima väljasaatmisoperatsiooni Ameerika ajaloos.

Tagasi üles